top of page

Pravni klub

280033699_732123121480507_2802093642876058960_n.jpg

Zakaj v pravno šolo Pravo 101

Te zanima pravo? Bi rada študirala pravo, a ne veš kaj točno to sploh je? Te je študija nekoliko strah ali pa bi skrivoma želel v prvem letniku vedeti več od svojih vrstnikov? Bi rada bolje razumela poslovni svet, politiko ali novice? Želiš v sporu zmagati s strukturiranim argumenti, ki morda temeljijo na pravnih pravilih?

Če je odgovor na katero izmed vprašanj da, potem veš zakaj v pravno šolo.

Kako lahko spoznavam pravo v pravni šoli Pravo 101?

Anchor 1
Dijaki na vaji.jpg

Pravni tečaji

Na pravnem tečaju se boš o pravnih temah učil celostno in sistematično. Kot se v jezikovnem tečaju lahko učiš jezika, se boš v pravnem tečaju učil prava. Od splošnih teoretičnih osnov o pravnih pravilih in načelih, zakonih in sodbah, do specifičnih pravnih institutov ustavne, civilne, upravne in drugih pravnih panog, boš z vsako stopnjo bolj vešče uporabljal pravo. 

Justice Scale
Kaj sploh je pravo?

Pravo je sistem pravil in načel, ki določajo kaj je dovoljeno in kaj ne. Če bom ravnal drugače kot določa pravno pravilo, me lahko zadane uradna sankcija. A ne le mene. Tudi druge ljudi, gospodarsko družbo, društvo, samostojnega podjetnika in tudi državo, ki pravila določa in kaznuje njihove kršitve... Vsakogar, ki mu pravo podeljuje lastnost osebe. Ja! pravo določa tudi kdo ali kaj je oseba in kdo ali kaj ne!

Eks-PF6.jpeg

Pravni klub

Je pravo tvoj hobi ali pa bi želel, da to postane? Potem je pravni klub pravo mesto zate. Namen pravnega kluba je preživljanje prostega časa v pravnem smislu. Pogovor o najaktualnejših svetovnih in domačih pravnih temah, analiza pravnih primerov, priprava pogodb, obisk sodnih obravnav,  ogled filmov in pogovor o njihovih pravnih plateh... naštete in druge aktivnosti lahko doživiš, če obiskuješ srečanja pravnega kluba. 

IMG20221115134903.jpg

Pravni krožki

Pravni krožek se izvajaja v sklopu tvoje srednje šole. Običajno je to dijakov prvi stik s pravom. Na krožkih z različnimi aktivnostmi spoznaš kaj pravo sploh je, osnovne pravne pojme in temelje pravne logike. 

Lana Novak, Gimnazija Kranj

Predavanja so nam pravo približala na poljuden način in mi pomagala pri odločanju o študiju. Tudi težavna pravna pravila so nam bila razložena na zabavnih primerih, kar zagotavlja, da si jih res dobro zapomnimo.

Koledar
Image by Volodymyr Hryshchenko

Bodi na tekočem!

Naroči se na obvestila o tečajih, krožkih in drugih aktualnih stvareh

Hvala

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • LinkedIn
bottom of page